Sistem Pendaftaran Online Pelajar Baru Cosmopoint Sabah

Pendaftaran pelajar baru Kolej Cosmopoint Sabah kini telah dibuka untuk sesi pengajian 2018. Pelajar-pelajar lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM yang belum mendapat tempat untuk melanjutkan pelajaran mereka adalah dipelawa untuk mengambil peluang ini.

Pengambilan (intake) pelajar baru di Kolej Cosmopoint Sabah yang terdekat ialah Mac 2018. Pelajar yang berminat bolehlah mendaftar sekarang.

Kolej Cosmopoint Sabah adalah salah satu kolej swasta berkaitan kerajaan yang terbaik di Sabah kerana menyediakan para graduan yang mudah mendapat pekerjaan selepas menghabiskan pengajian mereka. Ini kerana Kolej Cosmopoint Sabah bukan sahaja menyediakan pembelajaran yang diperlukan oleh pihak industri dan majikan tetapi juga kolej ini mempunya hubungan rapat dengan industri-industri yang berkaitan dengan kursus yang ditawarkan.

Pendaftaran Kolej Cosmopoint Sabah, Kolej Sabah

Sistem pendaftaran online pelajar baru Cosmopoint Sabah. Pihak pengurusan Kolej Cosmopoint Sabah contohnya mempunyai Perjanjian Persefahaman (MoU) dengan hotel-hotel bertaraf 5 bintang di Sabah dan juga di Semenanjung Malaysia.

Hasilnya pelajar Cosmopoint Kolej akan terus ditawarkan tempat untuk praktikal dan pekerjaan oleh industri berkaitan sejurus mereka menghabiskan pengajian mereka di Cosmopoint Kolej Sabah.

Antara hotel-hotel dan industry yang mempunyai MoU dengan Kolej Cosmopoint Sabah ialah Hotel Ming Garden, Promenade Hotel, Avangio Hotel, Genting Resort, Grand Dorsett Labuan, Grandis Hotel, MATTA, Hyatt Hotel dan Burger King. Senarai ini tentunya akan bertambah hasil usaha agresif pihak pengurusan Kolej Cosmopoint Sabah dalam usaha membuka peluang kepada pelajarnya memulakan career mereka pada masa akan datang.

Kolej Cosmopoint Sabah juga mempunyai kerjasama dengan University Central Lancashire (UCLAN) di United Kingdom (UK) yang mana pelajar lepasan Cosmopoint Kolej akan ditawarkan menyambung pengajian ke peringkat Ijazah Sarjana Muda dengan masa yang lebih singkat dan menjimatkan.

Pada masa ini adalah tidak keterlaluan jika dikatakan bahawa Kolej Cosmopoint Sabah adalah yang terbaik  antara semua kolej di Sabah.  Pelajar yang berminat untuk menyambung pelajaran ke Kolej
Cosmopoint Sabah boleh mendaftar secara online di SINI

- Daftar sekarang PENDAFTARAN ONLINE

WHATSAPP: http://wasap.my/+60168445143/SAYA+BERMINAT